Sign in

Big Orange zoekt een sound designer / audio engineer

Ben jij die originele sound designer en audio engineer met bizar goeie oren die ons gaat verrassen met eigenheid en overrompelende audioproducties? En ben je behalve creatief ook strak gestructureerd en sociaal handig? Dan verwelkomen we je graag in ons team!

Dat team bestaat uit 7 mensen en dat betekent volle bak aan de gang met verschillende activiteiten. Zelfstandigheid is daarom een must, eerst kijken dan zeiken! Zelf uitvinden hoe systemen werken, wie je moet hebben bij een klant, wat je referentiemateriaal wordt bij een productie en waar nou dat ene kabeltje ligt. Hoewel we je met alle plezier de goede richting in willen sturen.

Big Orange is een audio agency, 21 jaar oud met studio’s in Amsterdam en Utrecht waar we voor audio-gedreven projecten strategie, concept, productie en distributie bieden. Ons werk is behoorlijk divers, net als onze klanten: van Rijksmuseum en VPRO tot aan ABN AMRO en Netflix. Sinds 5 jaar ligt onze focus op audio experiences. Audio die als een beleving voelt: your ears are our way in. Dat doen we in podcasts, audiotours en in onze 3D audio projecten of 8D of 9D of hoe jij het maar wil noemen. Het toevoegen van beleving en emotie aan een verhaal. Daarnaast doen we ook audionabewerking voor commercials en schrijven we muziek voor documentaires.

Wat ga je doen?

 • Het wordt jouw verantwoordelijkheid om wekelijks een grote batch programma teasers voor Nickleodeon voor heel Europa op te nemen, te mixen en op te leveren. In 17 talen.
 • Je regisseert stemmen en haalt daarmee het beste uit een spreker. Tegelijk doe je de opname en editing en entertain je ook de klanten op de bank nog. Met een lach.
 • Je ontwerpt de sound voor podcasts en audiotours met een eigen uitstraling.
 • Je componeert en maakt sound design en je brengt nieuwe initiatieven en invalshoeken bij div lopende projecten.

What’s in it for you?

 • Het werk is divers, creatief en afwisselend. De ene dag ben je bezig met 3D opnames op locatie, de volgende met pielen op de vierkante millimeter voor een commercial en de dag erna onwerp je een audio identity of monteer je een podcast. Je werkt voor spraakmakende klanten als X-box, Rijksmuseum, Netflix, NPO en Paleis ‘t Loo.
 • Je ontwikkelt een kick-ass portfolio en breidt je netwerk uit.
 • Je kan sparren met alles en iedereen in het team, dat enorm rijk aan ervaring is en je kan jezelf continu ontwikkelen.Je ben meteen van invloed. Je wordt onderdeel van een ego-vrij team dat altijd open staat voor vernieuwing en goede ideeën.
 • Je werkt in onze Amsterdamse design studio met topspullen.
 • Je werkt bij hèt audio bureau dat de focus legt op kwaliteit en inhoud. Daardoor hebben we die mooie creatieve opdrachten, en hebben we vele bijzondere prijzen in de wacht gesleept. Misschien de volgende wel met jouw werk!

Wie ben jij?

 • Je hebt minstens 5 jaar werkervaring in de wereld van audionabewerking en sound design. Je hebt een portfolio waaruit dat blijkt.
 • Je hebt een opleiding tot sound designer / audio engineer gedaan, bv op de Filmacademie, Muziektechnologie of Artez.
 • Je bent absoluut zelfstandig en je daagt jezelf uit. Je bent pro-actief en komt met ideeën.
 • Je kiest voor toegepast ontwerpen, ofwel je kan goed tegen feedback van klanten en weet daar oplossingen voor te vinden. Je schrikt niet van kritiek maar houdt het hoofd koel. Je hebt talent in het vertalen van briefings.
 • Je bent volledig thuis in werken met DAW’s. Je bent een handige vogel met techniek, vooral ook op de Mac.

Grote plussen

 • Je kent de manual van Nuendo van buiten.
 • Je bent instrumentalist.

Interesse? Laat van je horen!

De functie is voor minimaal 4 dagen p/w, start is in overleg maar op korte termijn. En de werkplek is in Amsterdam. Stuur een motivatie, CV en portfolio naar studio@big-orange.nl Vragen? Bel 020–7155 288 en vraag naar Ad voor verdere toelichting.

We love audio. It triggers fantasy. It triggers emotion. ‘Your ears are our way in’

We love audio. It triggers fantasy. It triggers emotion. ‘Your ears are our way in’